Terveydelle

Juomamme veden laadulla ja määrällä on suora yhteys hyvinvointiimme.

Nauttimamme veden määrällä ja laadulla on suora yhteys hyvinvointiimme.
For your health 1147
Vesi on yksi merkittävimmistä kehomme rakennusaineista, ja jopa 55-65% painostamme ja yli 80% aivoistamme koostuu vedestä. Vesi auttaa säätelemään kehomme lämpötilaa, auttaa kuljettamaan ravinteita ja happea soluihimme, ja lisäksi huuhtelee kuona-aineita kehostamme. Myös suolistossamme on vettä. Vesi on myös tärkeä osa nivelvoidetta, ja muita elimiämme ja sidekudoksiamme suojelevia nesteitä.

  • Viimeisimpien Euroopan terveysviranomaisten suositusten mukaan (www.efsa.europa.eu), aikuisen naisen tulisi juoda kaksi litraa ja aikuisen miehen kaksi ja puoli litraa vettä päivässä. Valitettavasti harva pääsee näihin lukuihin, mistä usein seuraa kroonista nestehukkaa ja heikentynyttä vastustuskykyä.
  • Vettä ei voi korvata juomalla mehuja, teetä, olutta tmv. Kehon täytyyy ensin pilkkoa nämä juomat saadakseen niiden sisältämän veden hyötykäyttöön.
  • Lasi on veden säilyttämiseen paras materiaali, sillä siitä ei liukene myrkyllisiä tai ei-toivottuja aineita (sama pätee muiden juomien, ruoan, kosmetiikan ym säilyttämiseen). Tietyissä olosuhteissa erilaisista muovista valmistetuista pakkauksista liukenee veteen antimonia ja bisfenoliyhdisteitä.

Tee vedenjuomisesta tapa. Pidä aina vesipulloa mukanasi ja muista juoda vettä säännöllisesti päivän mittaan. Pieni vaiva tuo merkittäviä terveyshyötyjä. Flaska-vesipullot valmistetaan vahvasta lasista, ja niissä on iskuilta ja kolhuilta suojaava suojakuori. Tämän vuoksi Flaska kulkee kätevästi mukanasi.